Muziektheaterstuk Harmonie met o.a. Remko Vrijdag, John Buijsman en Julia van der Vlugt

10 mei 2023, 11:42 - Redactie
Muziektheaterstuk Harmonie met o.a. Remko Vrijdag, John Buijsman en Julia van der Vlugt

Exclusief te zien in het Wilminktheater in Enschede is het muziektheaterstuk Harmonie met rollen die vertolkt worden door Remko Vrijdag, John Buijsman, Julia van der Vlugt, Marnel de Rooij, Finn Poncin, Stijn Westenend, Juul Vrijdag en Paul Rigter. Harmonie is een meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Meerdere voorstellingen worden gespeeld in het Wilminktheater waar bezoekers zich onderdompelen in een verhaal over het wel en wee van de harmonie.

Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren. De nieuwe dirigent David is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzo methode. Hier moet je eerst je partij kunnen zingen, voordat je deze op je instrument speelt. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie.

De dochter van Herbert speelt klarinet in het orkest en probeert het orkest na haar vaders vertrek bijeen te houden. Dat blijkt een moeilijke opgave. Er valt wel meer niet goed bij de harmonie. Toch; ook hier blijkt dat hoe ingrijpend veranderingen ook kunnen zijn, een groep tot onverwachte maar inspirerende daden kan worden bewogen.

De regie is in handen van Jasper Verheugd die eerder onder andere de kerstmusical Scrooge regisseerde in het Muziekcentrum Enschede. Ook de succesvolle buitenproducties Stork! en Het Verzet Kraakt zijn van zijn hand, net als de musical Charlie and the Chocolate Factory.

Harmonie is te zien van 30 juni tot en met 22 juli.

Première
9 juli 2023
Dernière
22 juli 2023
Meer over Harmonie Ander nieuws over Harmonie
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda