De Man van La Mancha met Huub van der Lubbe als Don Quichot

10 mei 2023, 06:52 - Redactie
De Man van La Mancha met Huub van der Lubbe als Don Quichot
Foto: Jouke Bos

De musical De Man van La Mancha keert volgend seizoen terug in het theater De productie is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605 en vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot.

De hoofdrol van Don Quichot zal worden vertolkt door Huub van der Lubbe, met name bekend als zanger van popgroep De Dijk. De andere rollen zullen worden vertolkt door Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum en Enora Oplinus.

“Ik zag De man van La Mancha toen ik zestien was. De beste musical die ik ooit gezien heb. Na De Dijk wilde ik iets heel anders doen. Ze belden me voor de rol van Don Quichot. Daar hoefde ik niet over na te denken: heel graag!

Gelukkig zijn er altijd enkelingen die geen genoegen nemen met de wereld zoals die is. Idealisten die zich verzetten tegen de ‘normale’ gang van zaken met alle oorlog, ellende en onrecht. Vrouwen en mannen die voor gek worden verklaard om hun schijnbaar heilloze, onrealistische missies, maar niettemin blijven strijden. En zo de wereld beter maken. Zulke Don Quichots heeft de geschiedenis nodig. Nu misschien wel harder dan ooit.” Huub van der Lubbe

De voorstelling speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld door buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

De Man van La Mancha was een aantal keer eerder te zien in Nederland. De laatste keer was in 2008 door producent OpusOne. De rol van Don Quichot werd toen vertolkt door Peter Faber. Verder waren onder andere Marjolein Teepen, Frans Schraven en Milan van Weelden te zien in de productie.

De première van De man van La Mancha vindt plaats op zondagmiddag 17 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling gaat daarna tot en met 9 juni 2024 op tournee door heel Nederland.

Première
17 december 2023
Dernière
9 juni 2024
Producent
Stichting Theateralliantie
Meer over De Man van La Mancha (2023) Ander nieuws over De Man van La Mancha (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda