Musical: Man van La Mancha

Man van La Mancha
Première
21 december 2008
Dernière
17 april 2009
Producent

Verhaal

In Man van La Mancha zien we Miguel de Cervantes, schrijver van de wereldberoemde roman ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’, die op het eind van zijn leven in de gevangenis terechtkomt. Hij heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie.

Medegevangenen dwingen hem echter als verdachte mee te doen aan een geïmproviseerde rechtszitting met als inzet zijn meegebrachte bezittingen, inclusief het manuscript van zijn nieuwe boek over Don Quichot.

Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen. Cervantes kruipt in de huid van een oude edelman, een boekenwurm die in de ban is geraakt van alle ridderromans die hij gelezen heeft. Verontwaardigd over de wreedheid waarmee mensen elkaar behandelen besluit hij “de droefmakende last van gezond verstand van zich af te werpen”.

Hij wordt een ridder, een man van actie die de wereld in trekt om alle onrecht te bestrijden. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”.

Video

Cast

Cervantes/Don Quichot
Aldonza/Dulcinea
Sanscho Panza
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Musicals

Anastasia
Stage Entertainment
TINA – De Tina Turner Musical
Stage Entertainment
The Rocky Horror Show
De Graaf & Cornelissen
Hello Dolly!
MediaLane
keyboard_arrow_rightMeer musicals

Agenda

Voorstelling: Saturday Night Fever
Locatie: Zaantheater
Datum: 25-01-2021
keyboard_arrow_rightVolledige agenda