Musical: Man van La Mancha (2008)

Man van La Mancha (2008)
Première
21 december 2008
Dernière
17 april 2009
Producent

Verhaal

In Man van La Mancha zien we Miguel de Cervantes, schrijver van de wereldberoemde roman ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’, die op het eind van zijn leven in de gevangenis terechtkomt. Hij heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie.

Medegevangenen dwingen hem echter als verdachte mee te doen aan een geïmproviseerde rechtszitting met als inzet zijn meegebrachte bezittingen, inclusief het manuscript van zijn nieuwe boek over Don Quichot.

Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen. Cervantes kruipt in de huid van een oude edelman, een boekenwurm die in de ban is geraakt van alle ridderromans die hij gelezen heeft. Verontwaardigd over de wreedheid waarmee mensen elkaar behandelen besluit hij “de droefmakende last van gezond verstand van zich af te werpen”.

Hij wordt een ridder, een man van actie die de wereld in trekt om alle onrecht te bestrijden. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”.

Video

Cast

Cervantes/Don Quichot
Aldonza/Dulcinea
Sanscho Panza
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda