MusicalMakers en DeLaMar organiseren masterclass Ivo van Hove

8 januari 2024, 18:11 - Redactie
MusicalMakers en DeLaMar organiseren masterclass Ivo van Hove
Foto: Musicalweb

De internationaal geroemde opera- en toneelregisseur Ivo van Hove heeft met de musicals Rent, Lazarus en West Side Story indrukwekkende en vernieuwende musicals ontwikkeld en geregisseerd. Nu regisseert hij Jesus Christ Superstar, die in januari in première gaat. In de, door MusicalMakers en DeLaMar georganiseerde, masterclass op 20 januari neemt Ivo ons mee in het proces van het ontwikkelen en regisseren van grote, vernieuwende musicals en deelt hij zijn ervaringen.

Diezelfde dag kan de voorstelling Jesus Christ Superstar worden bezocht. Zowel de masterclass als de voorstelling vinden plaats in het DeLaMar Theater.

MusicalMakers organiseert meerdere Masterclasses met toonaangevende makers, uit het binnen- en buitenland. In deze masterclasses geven ze een inkijkje in het maakproces en delen ze hun lessen en ervaringen, zodat duidelijk wordt hoe musical- en muziektheater ontstaat. Les Misérables, Rent, West Side Story, Jesus Christ Superstar, het zijn allemaal legendarische musicals die ons als publiek meenemen naar andere werelden. Maar wat schuilt achter de successen? Hoe komt de complexe mix van muziek, tekst, regie en dans tot een geheel? Wende trapte de serie af in december.

De masterclass van Ivo van Hove vindt plaats op zaterdag 20 januari om 11:00 uur.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda