Musicalland, een Musical voor Musicalmensen

15 maart 2024, 18:04 - Redactie
Musicalland, een Musical voor Musicalmensen

De nieuwe Nederlandse musical Musicalland zal begin mei voor het eerst een deel van het materiaal presenteren. De musical, geschreven door schrijver en musicalacteur Laurens vink en componist Hilmar Leujes, is nog in ontwikkeling en zal de eerste paar nummers en scènes in de vorm van een minivoorstelling presenteren. Dit is de eerste stap om deze musical in de theaters te krijgen.

Musicalland gaat over Jacob, die vier jaar geleden is afgestudeerd van zijn musicalopleiding. Het is hem in die vier jaar nog niet gelukt om een plek op het toneel te bemachtigen. Hij spendeert zijn tijd aan het serveren van koffie, typen in een kantoor en heel veel audities. Op een avond gaat Jacob in zijn hoofd zitten. In zijn eigen wereld vol met zang en dans. Als hij in de echte wereld geen publiek krijgt, verzint hij er zelf wel een. In deze Musical in zijn hoofd komen al Jacobs overdenkingen over het vak en stemmen in zijn hoofd voorbij in liedvorm. Stemmen met onzekerheid, stemmen met strijdlust, stemmen met passie en nog veel meer. Deze voorstelling gaat over het behouden van passie en speelsheid wanneer je hobby verandert in je vak.

Ben jij een theatermaker, performer, producent of op een andere manier betrokken bij het musicalvak en wil je aanwezig zijn bij een van de presentaties? Gratis aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen: https://forms.gle/LetqiXX9NMVpArM39

De presentaties vinden plaats op maandag 6 mei (19:30 uur) en op dinsdag 7 mei (19:30 uur) in de theaterzaal van de Frank Sanders Akademie, Amsterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda