Musical over Hugo de Groot in de maak

27 oktober 2020, 11:04 - Redactie
Musical over Hugo de Groot in de maak

Exact 400 jaar na de ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein zal in maart 2021 Hugo de Groot, de musical in première gaan. Goedemorgen Theaterproducties brengt deze nieuwe Nederlandse musical exclusief in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, de stad waar De Groot uit zijn beroemde boekenkist stapte. Eén van de hoofrollen is weggelegd voor Dominique de Bont die vorig jaar de Musical Award voor Aanstormend Talent won.

Het verhaal van Hugo de Groot en zijn ontsnapping staat in de canon van de Nederlandse geschiedenis, maar het feit dat hij zoveel heeft betekend voor ons land is veel minder bekend. “Hugo de Groot is altijd bezig geweest met verdraagzaamheid, vrijheid, luisteren naar de ander. Hele actuele en universele thema’s waar hij in de zeventiende eeuw echt mee vooruit liep op zijn tijdgenoten”, aldus producent Fons van Rongen. “Het feit dat hij het gevoel heeft gehad niet goed gehoord te zijn tijdens zijn leven maakt zijn nalatenschap alleen maar mooier. Nu begrijpen we wat hij bedoelde, maar wat laten wíj na?”

Dominique de Bont zal één van de hoofdrollen op zich nemen. De Bont won vorig jaar de Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol als Tiener Alison in de musical Fun Home. In Hugo de Groot, de musical is ze te zien als Elsje van Houweningen, de dienstmeid van De Groot die tijdens de beroemde ontsnapping uit Slot Loevestein met de kist is meegereisd naar Gorinchem.

De productie, waarvan de eigentijdse pop/rockmuziek wordt geschreven door componist Helmer Kant, gaat op 11 maart 2021 in première. Op 22 maart 2021 vindt de feestelijke voorstelling, exact 400 jaar nadat Hugo de Groot zijn vrijheid vond in Gorinchem, plaats.

Première
2 juli 2021
Dernière
18 juli 2021
Producent
Goedemorgen Theaterproducties
Meer over Hugo de Groot, de musical Ander nieuws over Hugo de Groot, de musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda