Musical De Koning van Amsterdam vanaf september 2022 te zien

10 juni 2021, 07:26 - Redactie
Musical De Koning van Amsterdam vanaf september 2022 te zien
Foto: Carli Hermes

Bos Theaterproducties kondigde in 2019 de musical De Koning van Amsterdam aan, aanvankelijk voor een première in 2021. Nu is aangekondigd door de producent dat De Koning van Amsterdam vanaf september 2022 te zien zal zijn. De voorstelling vertelt het levensverhaal van de ondernemer Maup Caransa die niet alleen onvoorstelbare diepte- en hoogtepunten kent maar ook vele mysteries.

Theu Boermans en Bernhard Hammer – die eerder al samenwerkten aan Soldaat van Oranje – De Musical – tekenen voor regie en het decorontwerp. Henny Vrienten (Ciske de Rat – De Musical, Petticoat) zal de muziek maken voor de voorstelling, Frans van Deursen de liedteksten én Leopold Witte en Geert Lageveen zijn verantwoordelijk voor het script. De Koning van Amsterdam zal gaan spelen in Theater Amsterdam.

Henny Vrienten: "Het verhaal van Maup Caransa raakt mij omdat onder de brutale vrolijkheid een gitzwart drama schuilt. Achter zijn publieke façade blijkt hij een écht mens te zijn."

Theu Boermans: "De Koning van Amsterdam is een aangrijpend, ontroerend en humoristisch verhaal van een geboren vrijbuiter en overlever."

"Ik ben maar zelden een verhaal tegengekomen als dat van Maup Caransa. Het liet me niet meer los. Met het team dat ik om me heen heb verzameld, gaan we er een onvergetelijke voorstelling van maken." aldus producent Inge Bos.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda