Murder Ballad volgend jaar terug met nieuwe cast

20 mei 2022, 09:10 - Redactie
Murder Ballad volgend jaar terug met nieuwe cast

De musical Murder Ballad zal volgend jaar weer terug gaan keren in de Nederlandse theaters. De productie van STENT Producties zal vanaf april volgend jaar gaan spelen met een grotendeels nieuwe cast die bestaat uit onder anderen Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs, Joey Schalker. Cystine Carreon keert weer terug in Murder Ballad, de actrice was in de eerste tour ook te zien.

Murder Ballad vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt. De hoofdrollen in de eerste versie waren weggelegd voor Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor.

"Zowel na afloop van de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober kregen wij vanuit het Nederlandse publiek vragen over een herneming in Nederland. Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigden met een vrijwel nieuwe cast. Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt. Ook het feit dat Cystine Carreon opnieuw gestalte geeft aan de rol van Vertelster, een waanzinnig belangrijke rol waarbij ze ook nog live viool speelt, daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn! Ik glunder van oor tot oor met deze doorgewinterde cast en ik kan garanderen dat we opnieuw gaan rocken in het theater, het dak gaat eraf!", aldus producent Giovanni Sturkenboom.

De première staat gepland op maandag 24 april volgend jaar in De Goude Schouwburg in Gouda. Daarna zal de musical tot en met 17 juni 2023 te zien zijn in Nederland. Daarna gaat Murder Ballad verder met een Vlaamse cast in België.

Première
12 oktober 2020
Dernière
28 juni 2021
Producent
STENT
Meer over Murder BalladAnder nieuws over Murder Ballad
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda