Moulin Rouge zal worden bewerkt tot musical

8 september 2016, 08:13 - Redactie
Moulin Rouge zal worden bewerkt tot musical

De musicalfilm Moulin Rouge uit 2001 van regisseur Baz Luhrmann zal worden bewerkt tot musical zo is aangekondigd. De regie zal in handen komen van Alex Timbers en het script zal worden geschreven door John Logan.

Meer details over de nieuwe musical zijn er op dit moment echter nog niet. Zo is nog onduidelijk wanneer de musical te zien zal zijn en ook is nog onduidelijk waar de musical zal gaan spelen. Ook over de cast zijn nog geen aankondigingen gedaan evenals over de muziek. In de film werden nummers gebruikt als Lady Marmalade van Patti LaBelle, Smells Like Teen Spirit van Nirvana, Live A Virgin van Madonna, Your Song van Elthon John, Roxanne van The Police, en The Show Must Go On van Queen.

Moulin Rouge speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub Moulin Rouge tijdens de Belle Époque, in de jaren negentig van de negentiende eeuw. De film wist twee Golden Globes te winnen, tevens werd Moulin Rouge genomineerd door acht Oscars waarvan er twee werden gewonnen. De film bracht 170 miljoen dollar op.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda