M’n snoep: Live in Het Concertgebouw, het nieuwe album van Yentl en de Boer

19 november 2016, 10:43 - Redactie

Vandaag verschijnt M’n snoep: Live in Het Concertgebouw, het nieuwe album van het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer. De live-cd bevat 12 nieuwe liedjes die afgelopen zomer zijn opgenomen tijdens twee uitverkochte concerten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Het duo heeft afgelopen tijd niet stilgezeten, na het winnen van de Annie M.G Schmidtprijs voor het lied Ik heb een man gekend zaten de zalen tijdens de tournee van hun eerste avondvullende cabaretprogramma De snoepwinkel is gesloten steevast bomvol. Voor deze voorstelling ontvingen Yentl Schieman en Christine de Boer een nominatie voor de Neerlands Hoop 2016, de cabaretprijs voor theatermakers met het grootste toekomstperspectief.

In navolging van de eerdere wekelijkse muzikale bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma Opium schuiven de dames sinds september dit jaar iedere maand aan bij RTL Late Night om het nieuws samen te vatten in een nieuw lied.

Christine de Boer: “Spelen in Het Concertgebouw was voor ons een droom die uitkwam en we zijn apetrots dat we dit nu met iedereen kunnen delen”.

Net als op het debuutalbum De Plaat uit 2014 brengen de dames grappige en ontroerende liedjes begeleid door hun vaste band, bestaande uit muzikanten Laurens Joensen, Rob Veugelaers, Benny van der Bijl, Pierre Dunker en Jasper Goedman. Op de avonden in Het Concertgebouw werd daar het strijkerscollectief West Side Trio (Isabella Petersen, Annie Tangberg en Eva van der Bie) aan toegevoegd, dat speciale strijkersarrangementen schreef voor de liedjes.

Aansluitend op de reprise-tournee van De snoepwinkel is gesloten start in juni 2017 een nieuwe reeks concerten die na de zomer wordt doorgetrokken in theaters door heel Nederland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda