Meester Kikker vanaf volgende maand te zien in de theaters

14 september 2023, 08:12 - Redactie
Meester Kikker vanaf volgende maand te zien in de theaters
Foto: Hilde Beukema

De repetities voor de gloednieuwe mjoesikal Meester Kikker zijn bijna afgerond. Over een weekje gaat de cast en crew de voorstelling afmonteren in theater de Lampegiet in Veenendaal waar zij op 23 september de eerste try-out zullen spelen.

Meester Kikker is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon. Het gaat over meester Frans die een groot geheim bij zich draagt: Hij verandert namelijk dikwijls in een kikker. Om weer terug te veranderen in een mens moet hij simpelweg een vlieg opeten. Op zich is dit allemaal geen ramp, ware het niet dat directeur Stork óók een geheim bij zich draagt. Hij verandert geregeld in een Ooievaar en wordt weer mens door het eten van … een kikker. Het is van groot belang dat de geheimen geheim blijven. De kinderen moeten daarbij helpen. Maar of dat lukt?

Paul van Loon viert dit jaar zijn 40-jaar-schrijverschap-jubileum. Reden te meer om dit verhaal naar de planken te brengen.

Het tevens verfilmde verhaal (Netflix) is tot mjoesikal bewerkt door theatermaker Mark Haayema. Hij maakte eerder familievoorstellingen als Johannes de Parkiet (genomineerd PodiumkidsPrijs), Meneertje Meer (Zilveren Krekel) en schrijft liedteksten voor Kinderen voor kinderen en Herman van Veen. Voor Meester Kikker schreef hij de (lied)teksten en doet hij de poppen/video-regie. Ná Meester Kikker zal hij de vertaling en dramaturgie van Shrek op zich nemen.

De regie ligt in handen van Joep Onderdelinden. Hij regisseerde eerder voorstellingen als Blind Date en zal na Meester Kikker de voorstelling Hospita regisseren. De muziek is gecomponeerd door Fons Merkies (hij maakte ook de muziek voor de film).

De drie acteurs, Hilke Bierman, Dennis de Groot en Sanne Franssen spelen alle rollen in het stuk, dus die van de schoolkinderen en het schoolpersoneel. Ze transformeren door te wisselen van pruik. Deze opvallend grote pruiken zijn gemaakt door Allemaal Tejater en werken hilarisch goed in het grootste doekendecor van Roos Veenkamp.

De voorstelling heeft 2 premières. De Limburgse premiere is op 7 oktober in Kerkrade en op 15 oktober vieren we de Kinderboekenweek in het Zaantheater in Zaandam waar Paul van Loon de nieuwste versie van zijn boek presenteert.

Première
15 oktober 2023
Dernière
17 maart 2024
Producent
De Grote Haay
Meer over Meester KikkerAnder nieuws over Meester Kikker
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda