Maike Boerdam is Soof in Soof de Musical

19 september 2017, 08:41 - Redactie
Maike Boerdam is Soof in Soof de Musical

Actrice Maike Boerdam is gekozen voor de rol van Soof, in Soof de Musical. De met een Musical Award onderscheiden actrice, die eerder hoofdrollen vertolkte in Nederland en in het buitenland (o.a. The Sound of Music, Elisabeth, Miss Saigon en Evita) is te zien naast Matteo van der Grijn. Hij neemt de rol van haar man op zich. Henriëtte Tol kruipt in de huid van de geëmancipeerde moeder.

Producent Ulrike Bürger-Bruijs (Cook a Dream): “We moesten al vroeg in het proces casten vanwege de testvoorstellingen die we straks gaan spelen. En het was niet eenvoudig om Soof te vinden. Naast dat het een zware rol is, waarbij je goed moet kunnen acteren, zingen en dansen, is de rol inmiddels ook iconisch. Veel actrices durfden niet eens te komen auditeren. Maike maakte echter zo’n indruk, misschien omdat ze in real life ook een echte ‘soof’ is, dat het hele creatieve team er geen seconde meer over na hoefde te denken: Maike is dé theaterSoof.”

De eerste voorstellingen van Soof, de makers noemen het workshops, zijn te zien van 22 november tot 17 december in Rotterdam en Breda. Deze workshops zijn volwaardige voorstellingen die bedoeld zijn om de voorstelling te kunnen testen en tot in detail uit te kunnen werken. Luxor Theater Rotterdam en Chassé Theater Breda, zijn net als Parkstad Limburg Theaters, co-producenten van de voorstelling.

In de twee eerstgenoemde theaters kan het publiek al vanaf 25 euro de testvoorstellingen bijwonen. Na afloop zal het om zijn mening worden gevraagd. Op basis van onder andere deze publieksreacties passen de makers bijvoorbeeld het script en de muziek aan. Op Broadway en in Londen worden bijna alle nieuwe shows op deze manier ontwikkeld. Nederland kent deze workshop-traditie niet. De kaartverkoop voor de Soof-workshops in Rotterdam en Breda is geopend.

De musical wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met de drie genoemde theaters. De voorstelling wordt gemaakt door een nieuw creatief team, dat later bekend wordt gemaakt. De film was van Marjolein Beumer (naar aanleiding van columns van Sylvia Witteman), werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.

Soof de musical gaat 18 november 2018 in première, maar is dit najaar al te zien tijdens de unieke openbare testvoorstellingen (workshops) in Rotterdam en Breda.

Foto's: Corne van der Stelt

Première
18 november 2018
Dernière
7 april 2019
Producent
Cook A Dream
Meer over Soof de Musical Ander nieuws over Soof de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda