Lynn Van den Broeck maakt musicaldebuut in Robin Hood & Ik van Deep Bridge

12 juni 2021, 09:45 - Redactie
Placeholder image

Na het Sneeuwwitje, de musical kun je vanaf oktober in Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen gaan kijken naar een volledig nieuwe versie van Robin Hood. Producent Deep Bridge geeft opnieuw een eigen twist aan deze sprookjesvoorstelling.

Aaron De Veene wordt Robin Hood. Laurenz Hoorelbeke speelt Jan zonder Land en Jasmine Jaspers de Sheriffin van Nottingham. Lynn Van den Broeck maakt als Marian haar musicaldebuut. Stany Crets tekent voor het script en de liedteksten. Ad van Dijk schrijft nieuwe muziek en Floris Devooght maakt zijn regiedebuut. De jonge Jessy wordt afwisselend gespeeld door drie jonge talenten die doorstromen uit The Musical Academy, de musical- en theateropleiding waarin Deep Bridge al enkele jaren investeert.

Met Maureen Vanherberghen in Sneeuwwitje, de musical is Deep Bridge een nieuwe sprookjesweg ingeslagen. Door het moderniseren en actualiseren geven ze een nieuwe dimensie aan sprookjesmusicals. “Diezelfde lijn trekken we ook door in de nieuwe, Vlaamse versie van ‘Robin Hood & Ik’, waardoor we met het bekende sprookje opnieuw inspelen op actuele thema’s, voorzien van de nodige knipogen en humoristische twisten. Het verhaal wordt al eeuwen verteld, maar sinds er minder boeken worden gelezen, vervagen Robin Hood en zijn vrienden. Robin Hood is een helder en zeer herkenbaar verhaal, waardoor dit ook voor kinderen de perfecte, amusante instapmusical en eerste theaterervaring is”, aldus de producent.

"Met ‘Robin Hood & Ik’ willen we kinderen op een speelse manier leren opkomen voor kwetsbare, minder mondige groepen en ook dat een beetje deugnieterij levens redt. Daarnaast roept de voorstelling actief op tot meer verbeeldingskracht. Met deze moderne versie willen we kinderen inspireren om terug een boek vast te nemen, zodat ze zich kunnen verliezen in dit prachtige verhaal uit ons collectieve geheugen. Wat we spelen, wordt heel kleurrijk, met prachtige decors en kostuums in een eigentijds geheel. Het wordt actie, romantiek en een beetje flauwekul. Kortom, een musical voor iedereen die houdt van theater”, zo geeft Stany Crets aan.

Robin Hood & Ik speelt vanaf 9 oktober in Capitole Gent, vanaf 23 oktober in Ethias Theater Hasselt en vanaf 29 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda