Louis van Dijk speelt minstreel in Robin Hood de musical (NJMT)

2 november 2022, 11:42 - Redactie
Louis van Dijk speelt minstreel in Robin Hood de musical (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) heeft laten weten dat Louis van Dijk de rol van Alan-a-Dale de minstreel gaat spelen in Robin Hood de musical.

Na het afronden van de opleiding Jazz & Musicaldans aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam volgde Louis de opleiding Authorised Complete Vocal Technique in Kopenhagen, waarin hij inmiddels in zijn eigen muziekschool De Muziekfabriek ook lessen geeft.

Louis speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton (NJMT), speelde hij in Dr. Dolittle en in Ja Zuster, Nee Zuster. Vorig jaar vertolkte Louis op fabuleuze wijze de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical. En komend seizoen is hij dus te zien in de rol van minstreel Alan-a-Dale, die de ballade van Robin Hood vertelt. Hij wordt in Nottingham alom aanbeden om zijn verhalen, liederen, muziek en poëzie. En uiteindelijk gaat hij een belangrijke rol spelen in de plannen van Robin Hood en de bende.

Louis: “Alan-a-Dale is een rol die mij elke keer weer doet verbazen. Hij is in het begin de grote popster van het land, waar hij zich ook naar gedraagt. Zijn leven bestaat vooral uit pracht en praal en buitenkant. Tot hij Broeder Tuck ontmoet. Dan verandert zijn hele wereld. Hij ziet dan hoe het echte leven eruit ziet en verkiest zijn gevoel boven zijn roem. Om zo'n mooie spanningsboog vol met schakels te spelen blijft altijd een uitdaging al heb ik vooral heel veel zin om er mijn tanden in te zetten.”

Robin Hood de musical gaat op 14 januari in première in het Zaantheater te Zaandam.

Première
14 januari 2023
Dernière
4 juni 2023
Producent
NJMT
Meer over Robin Hood (2023)Ander nieuws over Robin Hood (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda