Les Misérables keert ook in Nederland terug in de bioscoop

20 januari 2024, 14:22 - Redactie
Les Misérables keert ook in Nederland terug in de bioscoop

Onlangs heeft Universal Pictures aangekondigd dat vanaf februari de film Les Misérables uit 2012 onder andere in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten opnieuw in de bioscoop te zien zal zijn, in een geremasterde versie. Pathe heeft op verzoek aan Musicalweb laten weten dat de film dit voorjaar ook in Nederland zal gaan spelen in de bioscoop. Naast de genoemde landen zal Les Misérables uitgebracht worden in Ierland, Australië, Nieuw Zeeland, Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Duitsland, Denemarken en later dit jaar ook in Japan.

De film, gebaseerd op de gelijknamige musical, met hoofdrollen voor onder andere Hugh Jackman, Russell Crowe, Anna Hathaway, Amanda Seyfried, Aaron Tveit en Samantha Barks ging op 5 december 2012 in première en bracht ruim 440 miljoen dollar op. Tijdens de 85ste Academy Awards in 2013 wist de film drie felbegeerde Oscars binnen te halen. Anne Hathaway werd bekroond met de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar krachtige vertolking van Fantine, terwijl de film ook werd geëerd met de Oscars voor Best Sound Mixing en Best Makeup and Hairstyling.

Ondertussen gaat Les Misérables op West End richting een 40-jarig jubileum. Hier ging de musical in oktober 1985 in première.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda