Les Misérables keert in de zomer van 2023 terug naar Koninklijk Theater Carré

29 april 2022, 09:06 - Redactie
Les Misérables keert in de zomer van 2023 terug naar Koninklijk Theater Carré

De legendarische musical Les Misérables zal volgend jaar niet alleen in de maand maart in Koninklijk Theater Carré Amsterdam te zien zijn. Wegens een stormloop op kaarten hebben theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment en de directie van Koninklijk Theater Carré besloten dat er in de maand juli extra voorstellingen van Les Misérables komen.

“Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt,” aldus de producenten. “Na de bekendmaking afgelopen week dat Les Misérables na ruim dertig jaar terugkeert in Carré ontstond via alle kanalen een run op kaarten. Dat is fantastisch en het bewijs dat het Nederlandse publiek behoefte heeft aan zo een legendarische en grote productie. We hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van deze vernieuwde versie en als dat vertrouwen wordt beloond is dat geweldig.”

Gisteravond tijdens de finale van het twintigste Musical Awards Gala verzorgden castleden uit de twee vorige versies en de nieuwe productie van Les Misérables (Freek Bartels en Milan van Waardenburg) een uniek optreden. “De reacties waren overweldigend. Nederland is klaar voor Les Misérables. Daarom is besloten om in de maand juli terug te keren. Tussen 5 en 23 juli komen er twintig extra voorstellingen, waaronder meerdere matinees. Vanaf vandaag kan het publiek ook daarvoor kaarten reserveren.”

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zijn trots dat Les Misérables zes weken lang in Koninklijk Theater Carré zal staan. “Met natuurlijk een geweldige cast. Zo zullen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette) te zien zijn in de musical. De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. De Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor Les Misérables wereldwijd, is met zijn team nauw betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.”

Première
5 maart 2023
Dernière
12 november 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Les Misérables (2023) Ander nieuws over Les Misérables (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda