Komische Italiaanse opera L’Italiana in Algeri in Nederland

schedule14 mei 2019, 13:42 - Redactie
Komische Italiaanse opera L’Italiana in Algeri in Nederland

Internationale professionele solisten en amateurs vertolken samen in juni de komische Italiaanse opera L'Italiana in Algeri van Rossini. De première is op donderdag 13 juni in het Stadstheater in Arnhem. Daarna is de opera op zaterdag 15 juni in Schouwburg Hengelo en op maandag 17 juni in de Kunstlinie Almere Flevoland in Almere.

De opera is onderdeel van Festival de’ Bardi met een pianorecital, een sacred concert en opera galaconcerten van internationale solisten. Deze optredens zijn ook in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.

Het is een bijzonder project door de samenwerking van jonge Internationale professionele solisten en amateurs voor zang en orkest. De solisten komen uit Italië, Australië, Polen, Engeland, Rusland, België en Nederland. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers die de kostuums en het decor maken. Provincie Gelderland subsidieert een deel van het festival.

De komische opera van Gioacchino Rossini draait om de Italiaanse Isabella die door Algerijnse piraten gevangen wordt genomen en bestemd is voor de harem van de Bei van Algerije, Mustafà. Door gebruik te maken van haar onfeilbare verleidingskunsten slaagt zij erin iedereen om de tuin te leiden, de grote groep Italiaanse slaven te laten ontsnappen en zich te herenigen met haar geliefde Lindoro in een wervelwind van misverstanden en wendingen die doordrenkt zijn van ‘georganiseerde waanzin’.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

The Making of Hello Dolly! – Aflevering 4schedule 22 februari 2020, 19:27
Eerste castleden Hello Again aangekondigdschedule 22 februari 2020, 16:22
Nieuwe posters van live-action Mulanschedule 21 februari 2020, 19:13
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Hello Dolly!
Datum: 08-03-2020
Tijd: 15:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda