Kijktip! Vanavond de Gelaarde Poes op NPO 3

1 januari 2017, 15:44 - Redactie
Kijktip! Vanavond de Gelaarde Poes op NPO 3

Een kijktip voor later vandaag. Vanavond zal Zapp namelijk de familievoorstelling de Gelaarde Poes van het Ro Theater uitzenden op NPO 3. De uitzending van het bijzondere sprookje begint om 18:50 uur en duurt tot ongeveer tien voor half 9.

Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Maarten Heijmans speelt de rol van de Gelaarsde Poes, Tom van Kalmthout speelt molenaarszoon Jaap, Keja Klaasje Kwestro speelt Prinses Wendy en Alex Klaasen speelt de rol van reus.

Begin september won de Gelaarsde Poes de Zapp Theaterprijs voor de beste voorstelling van het afgelopen theaterseizoen. Door het hele land brachten kinderen het afgelopen jaar hun stem uit op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos de jury bestaande uit negen kinderen de winnaar.

Première
20 december 2015
Dernière
28 maart 2016
Producent
Theater Rotterdam
Meer over De Gelaarsde Poes Ander nieuws over De Gelaarsde Poes
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda