Kerstmusical in Posthuis Theater in Heerenveen geannuleerd

27 oktober 2018, 09:18 - Redactie
Kerstmusical in Posthuis Theater in Heerenveen geannuleerd

De kerstmusical in het Posthuis Theater in Heerenveen gaat dit jaar niet door. Dat hebben de organisatoren, Cultuur Coöperatie Welbegrepen U.A. en de gemeente Heerenveen, samen bekendgemaakt.

Wethouder cultuur Hans Broekhuizen: “Dat we moeten besluiten de productie dit jaar niet door te laten gaan, is een enorme tegenvaller. We zien dat de kerstproductie altijd erg leeft bij onze inwoners. Jonge en volwassen amateurs krijgen de kans onderdeel te zijn van een professionele theaterproductie. Het is daarnaast ook echt een uitje voor veel families uit de gemeente”.

Ook Kor Konstapel, voorzitter van de Cultuur Coöperatie, is zeer teleurgesteld. “Met heel veel moeite moeten we de productie van 2018 stopzetten”.

Ook vorig jaar was het lastig de begroting van de eigen productie rond te krijgen. De gemeenteraad heeft toen eenmalig een financiële bijdrage geleverd waarmee de productie van 2017 gered was. Wethouder Hans Broekhuizen: “Door met een coöperatie te werken die de productie van ons over zou nemen, hadden we de hoop de financiële risico’s beter te kunnen beheersen. Een coöperatie heeft bijvoorbeeld meer subsidiemogelijkheden. Ondanks de inspanningen van beide kanten, is dit wat ons betreft onvoldoende gelukt”.

De gemeente Heerenveen organiseert al jaren een eigen productie in het Posthuis Theater. De afgelopen jaren was dit in de vorm van een kerstmusical. Tijdens deze productie treden amateurs uit de regio samen op met professionele acteurs. Op korte termijn wordt met de gemeenteraad gesproken over de toekomst van deze productie.

Iedereen die al een kaartje heeft gekocht voor de voorstelling, krijgt uiteraard het betaalde entree geld terug. Het Posthuis Theater neemt daarvoor contact met de kaarthouders op.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda