Rocky Horror Show start in Amsterdam tijdens Pride Week

8 juni 2021, 07:19 - Redactie
Rocky Horror Show start in Amsterdam tijdens Pride Week

Theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen maken bekend dat vanaf vandaag de kaartverkoop start voor de waanzinnige musical de Rocky Horror Show met de internationale Nederlandse ster Sven Ratzke, ‘grande dame’ Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan en Yoran de Bont in de hoofdrollen. Naast hen zullen ook Raymond Kurvers, Sabine Beens, Erik Brey, Barry Beijer, Anna Joan en Jary Sluijter belangrijke rollen vertolken.

De Graaf & Cornelissen Entertainment is trots dat deze wereldhit vanaf 27 juli start met een serie voorstellingen tot 8 augustus in ITA aan het Leidseplein, tijdens Amsterdam Pride. De Rocky Horror Show zal geregisseerd worden door Martin Michel, Jeremy Baker maakte de Nederlandse vertaling.

"Toen Sven Ratzke in 2008 in onze versie van de musical Cabaret de rol van Master of Ceremonies vertolkte spraken we met hem al over de Rocky Horror Show," laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. "Nu is het zover. Onverwacht relevant, want vele verworvenheden qua ‘vrijheid’ uit de laatste decennia van de vorige eeuw staan onder druk. Een zekere vertrutting dient zich aan en ieder woord wordt gewogen. De Rocky Horror Show is een voorstelling waarbij alles eindelijk weer eens kan en mag, zowel ‘on stage’ als in de zaal. Een waanzinnige rockmusical. En dan ook nog startend op een unieke locatie, al helemaal voor een musical. In het licht van Amsterdam Pride is de voorstelling langere tijd te zien in die illustere toneeltempel aan het Leidseplein, het schitterende ITA."

Precies in de Amsterdam Pride Week gaat de Rocky Horror Show van start aan het Amsterdamse Leidseplein. "Zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap vraagt om continue aandacht en dit is in tijden van corona niet anders," zegt Wouter van Ransbeek, directeur Internationaal Theater Amsterdam (ITA). "Sinds 2018 omarmt ITA de Amsterdam Pride week met een eigen programmering die alles wat anders is dan de hetero-norm viert. Dit jaar doen we dit in samenwerking met Ruud de Graaf en Hans Cornelissen met de aftrap van de Rocky Horror Show met Sven Ratzke. Wat in de jaren zeventig begon als een idee voor een musical gebaseerd op B-films en het sciencefiction genre, groeide uit tot een cultureel fenomeen, een bevrijdingsslag. Maar ook vandaag de dag is het stuk nog steeds een oproep om het “anders zijn” te omarmen en samen te bouwen aan een samenleving waarin je sekse/gender/oriëntatie simpelweg een gegeven is."

De Rocky Horror Show is na de speciale serie zomervoorstellingen van 27 juli tot 8 augustus in ITA tevens van september 2021 tot en met januari 2022 te zien in theaters door heel Nederland.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Dolfje Weerwolfje
Datum: 03-10-2021
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda