Jurrian van Dongen maakt vertaling The Prom

5 januari 2022, 10:42 - Redactie
Jurrian van Dongen maakt vertaling The Prom

Jurrian van Dongen zal de vertaling/bewerking van de voor Nederland nieuwe musical The Prom gaan maken zo heeft producent De Graaf & Cornelissen Entertainment laten weten. Eerder maakte hij voor De Graaf & Cornelissen de vertaling van Kinky Boots en won daarvoor een Musical Award. Eerder werd al aangekondigd dat Pia Douwes de hoofdrol van de gevallen Broadwayvedette Dee Dee Allen zal gaan spelen. De rol die Meryl Streep in de gelijknamige Netflix film vertolkte.

The Prom is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Emma wil maar één ding: met haar vriendin Alyssa als date naar de Prom, het feestelijke eindejaar bal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De homofobe voorzitter van de ouderraad, die later de moeder van Alyssa blijkt te zijn, blaast het hele feest af.

Vier uitgerangeerde Broadway-artiesten krijgen lucht van de situatie en besluiten af te reizen naar de provinciestad om Emma te steunen in haar strijd. Ze hebben in eerste instantie alleen niet zozeer de intentie om Emma te helpen; ze grijpen de mediahype rond haar wens aan om hun eigen gedeukte imago’s op te poetsen en in the picture te blijven. Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.

De bekendmaking van de overige hoofdrolspelers zal volgen in de tweede helft van februari. The Prom is vanaf september 2022 door heel Nederland te zien.

Première
26 september 2022
Dernière
11 maart 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over The Prom Ander nieuws over The Prom
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda