Jurrian van Dongen gaat Kinky Boots naar het Nederlands vertalen

4 november 2018, 10:48 - Redactie
Jurrian van Dongen gaat Kinky Boots naar het Nederlands vertalen

Tekstschrijver Jurrian van Dongen gaat de Nederlandse versie van Kinky Boots schrijven zo heeft producent De Graaf & Cornelissen aangekondigd.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Om tot de beste keuze te kunnen komen hebben wij diverse gerenommeerde auteurs gevraagd een song en een scene uit Kinky Boots te vertalen. En allemaal waren ze goed en origineel, maar die van Jurrian van Dongen raakte het meeste aan wat regisseur Martin Michel en ik voor ogen hebben met deze musical. Jurrian en ik kennen elkaar sinds het jaar 2000, toen we beiden een rol speelden in de musical PIAF met Liesbeth List. Achttien jaar later volgt nu een tweede samenwerking, maar dan voor beiden op een geheel ander vlak"

Jurrian van Dongen vertaalde eerder de musicals Dreamgirls en Urinetown naar het Nederlands. Voor die laatste ontving hij een Musical Award. Daarnaast werd de schrijver twintig jaar geleden bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het meest indrukwekkende theaterlied van het jaar.

De hoofdrollen worden gespeeld door Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch en Jonathan Demoor. De musical zal vanaf volgend jaar te zien zijn in de theaters.

Première
11 november 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Kinky Boots Ander nieuws over Kinky Boots
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda