Juridische stappen tegen theatervoorstelling FIFA Blatter

17 november 2016, 20:58 - Redactie
Juridische stappen tegen theatervoorstelling FIFA Blatter

Deze week is telefonisch contact gezocht met de producent van de voorstelling FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer. Er is een verzoek gedaan tot inzage van het script en tot nader order niet naar buiten te treden met de voorstelling in de media door een persoon die zegt te handelen namens een directbetrokkene. De exacte herkomst van het verzoek is nog onduidelijk.

Ondanks de intimiderende toon van het telefoongesprek heeft Janke Dekker Producties besloten om, in afwachting van een definitieve schriftelijke bevestiging van het verzoek tot inzage van het script, de geplande perspresentatie op 21 november aanstaande toch door te laten gaan. Tijdens deze presentatie zal een korte preview van de voorstelling worden gegeven.

Janke Dekker: "Wij zijn van mening dat wij in Nederland vrij zijn om een kritisch satirische voorstelling te maken over de ongelofelijke corruptieschandalen bij de FIFA en door Sepp Blatter."

FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer, de theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA.

Paul R. Kooij vertolkt de rol van Sepp Blatter in FIFA Blatter van Janke Dekker Producties. De overige rollen worden gespeeld door Cees Geel, Mohammed Azaay, Peter Drost en Lotje van Lunteren. Het script is van Tom de Ket, bekend van ondermeer De Verleiders en Het Pauperparadijs, die tevens de regie verzorgt. FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer laat zich omschrijven als een zwarte komedie met cabareteske elementen: Het WK corruptie gespeeld door onze nationale selectie (met kwetsende spreekkoren).

Sepp Blatter stond jarenlang aan het hoofd van wereldvoetbalorganisatie FIFA. Wie is deze man en wat drijft hem? Er wordt een ultiem kijkje achter de schermen geboden. Hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen worden geopend, en we kruipen in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Blatter krijgt daarbij nog één keer het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren.

Première
16 januari 2017
Dernière
30 april 2017
Producent
Janke Dekker Producties
Meer over FIFA BlatterAnder nieuws over FIFA Blatter
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda