Johanna ter Steege, Stefan de Walle en Roosmarijn Luyten in De Vergeten Twentse Lente

23 januari 2023, 19:02 - Redactie
Johanna ter Steege, Stefan de Walle en Roosmarijn Luyten in De Vergeten Twentse Lente

Na het succes van de voorstelling Hanna van Hendrik, dat door meer dan 100.000 mensen bezocht werd, over het boerenverzet en de boerenopstand in Tubbergen in de jaren ’70, brengen dezelfde makers een nieuw theaterspektakel: De Vergeten Twentse Lente uit.

Naast initiatiefneemster Johanna ter Steege spelen ook Stefan de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot en Rabbi Jallo de hoofdrollen in dit theaterspektakel.

In totaal staan elke avond meer dan 50 personen op het podium waaronder aanstormende talenten Wietse Stuiver, Giulia Radulescu en Roleyen Tieleman. Bijrollen zullen gespeeld worden door de semi-professionele acteurs: Joke Kerkhoff, Hannie Strokap, Gerrit Lammers, Jeroen Ottink, Paul Krijnsen en Paul Falkmann. Eveneens zijn te zien een ensemble van bijna 50 amateurspelers, een live band en een fanfare.

Liesbeth Coltof, tevens regisseur van het geheel, en Johanna ter Steege ontwikkelden het concept en het idee voor De Vergeten Twentse Lente. Don Duyns en Bouke Oldenhof schreven het verhaal.

Het verhaal speelt zich af in drie levensgrote decors, waaronder een dorpsstraat. Het publiek beweegt zich van het ene toneelbeeld naar het andere. Helge Slikker en Boudewijn de Groot schreven en componeerden de nummers voor dit theaterspektakel. Helge Slikker is tevens muzikaal leider van de voorstelling.

De Vergeten Twentse lente wordt gespeeld in zowel het Twents als Nederlands en is te zien vanaf 26 april tot half juni op Vliegveld Twenthe, in totaal 45 voorstellingen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda