Johan Kaart Prijs voor Alex Klaasen

10 mei 2016, 10:28 - Redactie

Alex Klaasen ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2015 / 2016. De uitreiking van de prijs zal plaats gaan vinden op maandagmiddag 20 juni tussen 16.00 en 17.00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Alex Klaasen ontvangt de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst met diverse optredens. De prijs wordt jaarlijks in juni uitgereikt en is daarmee tevens een feestelijke afsluiting van het theaterseizoen.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker / regisseur / acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam Johan Kaart is aan deze prijs verbonden, omdat hij als acteur in blijspelen, kluchten en musicals, er gedurende zijn gehele carrière blijk van heeft gegeven zich met hart en ziel aan deze genres te wijden en daarmee tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden.

Juryrapport

De Jury vindt Alex het grootste multi-talent dat we op dit moment hebben. Altijd glashelder, technisch knap, oergeestig, dan weer met fijn vileine trekken en even zo snel weer ontroerend. Zijn prachtige zangstem zet hij ongekend veelzijdig in.

Alex woekert intelligent met zijn talent. Trekt voor al zijn rollen, klein of groot, het onderste uit de kast. Na het zien van zijn meerdere rollen in De Gelaarsde Poes vond de jury het de hoogste tijd om Alex Klaasen te eren met de Johan Kaart prijs 2016.

Voorgaande jaren

De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Willem Nijholt, Mary Dresselhuys, André van Duin, John Kraaykamp sr., Youp van ’t Hek, Mini en Maxi, Martine Bijl, Trudy Labij, Jenny Arean en John Lanting. Winnaars van de laatste jaren zijn Gijs Scholten van Aschat, de Ashton Brothers, Herman Finkers, Leny Breederveld, Kees Hulst, Tjitske Reidinga, Tineke Schouten, Loes Luca, Huub Stapel en Jon van Eerd. Afgelopen seizoen werd de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Simone Kleinsma.

Jury

De jury van de Johan Kaart Prijs 2016 bestaat uit: Charles Droste, Annemarie Oster, Katja Brenninkmeijer, Edwin van Balken, Joukje Akveld en Frank Houtappels.

Foto: Madeleine Bolle Photography

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda