Jeugdboekenreeks Musicalsterren over musical voor de jeugd

15 januari 2016, 09:14 - Redactie
Jeugdboekenreeks Musicalsterren over musical voor de jeugd

Deze week verschijnt het boek Licht uit, spot aan, een must read voor musicalfans. Het is een jeugdboek, voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, en het eerste deel in de reeks Musicalsterren. Licht uit, spot aan is geschreven door Simone Kortsmit. Zij heeft al meerdere thrillers en jeugdboeken op haar naam staan. Musicalactrice en zangeres Eline Schmidt en componist Koen van der Wel maakten er een lied bij.

In het boek doet de 10-jarige Roos auditie voor een musical, en ze krijgt de rol. Ze is superblij! Van de ene op de andere dag verandert haar leven. In haar vrije uren moet ze repeteren, ze staat in de krant en bouwt een hechte vriendschap op met de meisjes en jongens van de kindercast. Maar tegelijkertijd neemt op school het pesten toe. Want niet iedereen is even blij voor haar. Verandert haar droom in een nachtmerrie?

Licht uit, spot aan geeft een vrolijk, maar ook realistisch beeld over spelen in een musical. Wat gebeurt er tijdens een auditie? Wat is een doorloop en een try-out? En verder is het een spannend verhaal. Bij het boek zit ook een speciaal musicallied. ‘Zo kunnen de lezers het lied dat in het boek door de hoofdpersonages wordt gezongen, ook lekker zelf meezingen,’ zegt Simone Kortsmit.

Het musicallied ‘Je dromen achterna’ is geschreven door musicalzangeres en actrice Eline Schmidt. Zij speelde onder andere in Ciske de Rat, Kruimeltje, Dik Trom, Klaas Vaak en is momenteel te zien in de musical Suske en Wiske. Koen van der Wel schreef de muziek.

‘Koen heb ik leren kennen toen ik speelde in de musical ‘Het meisje van Velsen’ waar hij de muziek voor schreef,’ zegt Eline Schmidt. ‘Zijn pittige maar toch lekker in het gehoor liggende muziek liet mij geen moment twijfelen om samen dit lied te schrijven. De lol die we hadden bij het schrijven en het inzingen hoor je terug in het lied.’

Bij de clip zit bovendien een animatieclip. In de clip zingen en dansen de hoofdpersonages Roos, Molly, William en Pip. ‘Je dromen achterna’ is ingezongen door echte musicalkids, namelijk Britta Caris (Klaas Vaak en De Sprookjesboom), Jip Wassenberg (Klaas Vaak en Fem in de Nickelodeon-serie Spotlight), Thijs Kokke (The Sound of Music) en Lieke van den Akker (Klaas Vaak, The Sound of Music).

‘In een aantal musicals werk ik samen met kinderen. Jonge zeer gedreven zangers en acteurs, die één ding willen; hun droom waarmaken,’ vertelt Eline Schmidt. ‘Zo bijzonder om te zien dat deze crea-kids op zo’n jonge leeftijd al weten wat hun passie is. Dit boek zal ongetwijfeld een inspiratie zijn voor veel kinderen met een droom om op het toneel te staan. Eén ding weet ik zeker: als je echt wilt? Dan kan je het!’

boekenreeks_musicalsterren

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda