Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in musical ’t Schaep met de 5 Pooten

4 december 2018, 13:52 - Redactie
Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in musical ’t Schaep met de 5 Pooten

Jeroen van Koningsbrugge is vanaf april volgend jaar te zien als Kootje in de musical ’t Schaep met de 5 Pooten.

MORE Theater Producties maakte in samenwerking met het DeLaMar Theater vandaag in Kapsalon in de Jordaan de cast bekend van deze nieuwe musical. Naast Jeroen van Koningsbrugge zijn er o.a. rollen voor Eva Van der Gucht (Doortje), Ellen Pieters (Riek), John Buijsman (Arie), Jeske van de Staak (Lena), Wart Kamps/Tim Kamps (Lukas) en Jetty Mathurin (Opoe Withof).

’t Schaep met de 5 Pooten is vanaf april 2019 tweeënhalve maand exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het script wordt geschreven door Raoul Heertje: "Ik ben erg trots en vereerd dat ik, 50 jaar na hun geboorte uit het hart van Eli Asser, aan mag schuiven naast de illustere, tijdloze karakters in café ’t Schaep. Ondanks en dankzij alles wat ze meegemaakt hebben zorgen ze uiteindelijk altijd weer dat het geen loze kreten zijn. Die keuze raakt me, ook natuurlijk omdat ze stiekem toch wel een beetje voor de grap leven."

Miljoenen mensen leefden zowel in 1969 als in 2006 mee met de sores van Doortje, Kootje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe. ’t Schaep met de 5 Pooten blijft nieuwe generaties boeien en fascineren, dankzij de onvervalste en tijdloze Amsterdamse gein en de onvergetelijke, geniale melodieën van Harry Bannink. Daarom gaan we nog één keer terug naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende, hilarische stamgasten. Nog één keer zien we alle personages in een nieuw, fris verhaal lief, leed, grapjes en liedjes met elkaar delen.

‘t Schaep met de 5 Pooten is aansluitend een beperkt aantal dagen exclusief te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam van 18 tot en met 23 juni. Op zondag 14 april gaat de musical in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda