I&L Theaterproducties brengt muziektheaterproductie ‘De Dagen van de Bluegrassliefde’

15 juni 2016, 14:22 - Redactie
I&L Theaterproducties brengt muziektheaterproductie ‘De Dagen van de Bluegrassliefde’

I&L Theaterproducties, bekend van de succesvolle musicals Arthur en de strijd om Camelot en Robin Hood en het verdwenen goud, brengt vanaf december 2017 de muziektheaterproductie De Dagen Van De Bluegrassliefde naar het theater. De voorstelling is gebaseerd op het bekende boek van schrijver Edward van de Vendel.

“Edward van de Vendel heeft een prachtig boek geschreven. Het verhaal heeft mij meegenomen naar een plek in mezelf die ik nog niet kende. Ik heb gehuild, gelachen en vooral enorm meege-leefd met de indrukwekkende personages en de reis die ze doormaken. Met een topcast waaron-der Marleen van der Loo en Jeroen Phaff ben ik ervan overtuigd dat we het publiek hetzelfde kunnen laten voelen.” aldus directeur Leon van Uden.

“Bijna iedereen kent het gevoel, Bijna iedereen heeft het meege-maakt…die onweerstaanbare eerste liefde. Daardoor is dit prachtige coming of age verhaal her-kenbaar voor iedereen. Jong en oud. Het gaat voor zowel de personages als het publiek een reis worden om nooit te vergeten.”

Verhaal

Tycho Zeling is achttien en heeft net eindexamen gedaan. Nu vertrekt hij naar Knoxville, Tennes-see, USA. Daar zal hij mee gaan helpen als leider in een internationaal jeugdkamp. Op Schiphol komt hij Oliver Kjelsberg tegen: hij is Noor en voetballer, ook achttien, en op weg naar hetzelfde kamp.

De vriendschap is er meteen, maar in Amerika staat hen nog een heel hete zomer te wach-ten. Die bluegrasszomer wordt voor zowel Tycho als Oliver levens-omkerend. Een eerste grote liefde. En de keuzes waar je dan voor komt te staan: vechten of volgen? Aanvallen of verdedigen? Stilstaan of meebewegen?

Het verhaal zal worden ondersteund door live (Bluegrass)muziek.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda