James Earl Jones als Mufasa in live-action versie van The Lion King

schedule18 februari 2017, 14:11 - Redactie
James Earl Jones als Mufasa in live-action versie van The Lion King
photo_camera Foto: Stuart Crawford

Nieuws over de nieuwe live-action versie van The Lion King die Disney zal gaan maken. Niemand minder dan James Earl Jones zal in de nieuwe film de rol van koning Mufasa op zich gaan nemen, de bekende acteur nam deze rol ook in de animatieversie van The Lion King die in 1994 werd uitgebracht al voor zijn rekening.

Donald Glover, die eerder dit jaar nog een Golden Globe won voor zijn rol in Atlanta, heeft getekend voor de rol van Simba. De regie van de film zal in handen komen van Jon Favreau die eerder ook The Jungle Book regisseerde. Wanneer de live-action versie van The Lion King uit zal gaan komen is op dit moment nog niet duidelijk.

De animatiefilm uit 1994 (Circle of Life hieronder) bracht in totaal 987,5 miljoen dollar op en won onder andere 2 Oscars en 3 Golden Globes. Het was tot 2002 de succesvolste animatiefilm ooit totdat Finding Nemo het record over wist te nemen.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda