Audities: Het Verzet Kraakt, nieuwe theaterproductie in Almelo

18 februari 2017, 10:50 - Redactie
Audities: Het Verzet Kraakt, nieuwe theaterproductie in Almelo

Kun je goed toneelspelen, is zingen je passie en heb je ambitie om hier (nog) beter in te worden? Doe dan auditie voor Het Verzet Kraakt: de grootste Twentse theaterproductie van het jaar. Meld je in dat geval uiterlijk 25 februari aan voor de audities op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart aanstaande in Theater Hof 88 in Almelo.

Het Verzet Kraakt is een Twentse productie rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Onderdeel van Het Verzet Kraakt is een musical en theaterspektakel in augustus/september dit jaar. Er komen ongeveer 20 tot 25 voorstellingen voor ongeveer 1.250 bezoekers per keer.

Bezoekers krijgen een avondvullend programma met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel zal gespeeld worden op een oud industrieterrein en een rangeerterrein bij het station in Almelo. Aan de basis van Het Verzet Kraakt staan de makers van de stadsmusical Van Katoen en Nu uit 2014.

Gezocht

Gezocht worden mensen die als hobby toneelspelen, zingen of muziektheater hebben. Mensen met ambitie om samen met professionele acteurs en zangers in de eredivisie van de amateurs te spelen. Mensen die in de zomer dit jaar tijd hebben of willen maken om voor deze grootse voorstelling te repeteren en te spelen.

 • Je bent 16 jaar of ouder
 • Je kunt goed zingen en/of toneelspelen
 • Je bent tussen 10 augustus en 24 september beschikbaar. In die periode repeteer je minimaal 10 keer en speel je minimaal 10 voorstellingen. De exacte tijdsinvestering hangt af van je ambitie en je rol.
 • Je bent beschikbaar voor een aantal repetities met het ensemble voor het instuderen van koornummers in het voorjaar: mei/juni/juli (nadere invulling volgt).
 • Je kunt op vrijdag 3 maart of zaterdag 4 maart tussen 10.00 – 16.00 uur auditie doen.

Wat er wordt geboden

 • Je maakt samen met een groep van 40 tot 80 amateur en professionele acteurs/actrices en zangers/zangeressen onderdeel uit van de grootste Twentse theaterproductie van het jaar.
 • Je krijgt professionele begeleiding: zowel voor zang, spel en regie.
 • Je mag deelnemen aan workshops ‘acteren – tekst – spel’ in mei en juni door Kemna training (het opleidingsinstituut van het grootste castingsbureau van Nederland: Kemna Casting).

Wat moet je doen?

 • Vul het auditieformulier op hetverzetkraakt.nl uiterlijk 25 februari 2017 in.
 • Stuur met je inschrijving je cv (ervaring met zingen en/of spelen) en een foto op.
 • Voor de audities krijg je een zangnummer en een monoloog die je moet instuderen.

De audities

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je na 25 februari een e-mail. In deze e-mail staat op welke dag en hoe laat je verwacht wordt. Je ontvangt dan ook het materiaal dat je moet voorbereiden. De audities zijn op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart aanstaande tussen 10.00 en 16.00 uur in Theater Hof 88, Elisabethhof 4, 7607 ZD in Almelo.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda