Ilse La Monaca en Matthew Michel in Vlaamse Hans & Grietje

6 juni 2018, 12:28 - Redactie
Ilse La Monaca en Matthew Michel in Vlaamse Hans & Grietje
Foto: Luk Monsaert

Ilse La Monaca en Matthew Michel gaan ook spelen in de Vlaamse versie van Hans & Grietje de Musical. Ilse La Monaca zal de rol gaan spelen van Boze Heks en pakt hiermee haar eerste rol in een sprookjesmusical. Matthew Michel zal de rol gaan spelen van Prins, een geheel nieuw personage.

"Ik kijk er enorm naar uit om in de huid én het peperkoekenhuisje van de Boze Heks te kruipen", zegt Ilse La Monaca. "Het is mijn eerste rol in een sprookjesmusical en natuurlijk is er nog eens het extra leuke gegeven dat de hoofdrolspelers in deze Hans en Grietje hoegenaamd geen onbekenden voor me zijn. Ianthe Tavernier is een uiterst getalenteerde, maar vooral zeer fijne collega in De Buurtpolitie en met Wout Verstappen, aan wie ik ooit nog zangles gaf trouwens, stond ik dit seizoen nog op de planken in de prachtige productie Mozart! - de Musical. Voor ons beiden betekende dit ons grote musicaldebuut in Vlaanderen en ik ben heel blij voor Wout dat hij nu ook zijn eerste hoofdrol te pakken heeft. Met ook de sympathieke Matthew Michel in de cast, bevind ik me dus tussen behoorlijk wat getalenteerd jong geweld. Heel fijn en hopelijk kan ik ze nog wat van mijn ervaring als 'oude rot in het vak' meegeven", besluit Ilse met de glimlach.

"Ook voor mij wordt het in ‘Hans en Grietje' een blij weerzien met oude bekenden", aldus Matthew Michel. "Niet enkel wat de cast betreft, maar ook met Music Hall, want in 2016 speelde ik de mannelijke hoofdrol (Danny) in hun bewerking van ‘Grease’. Een fantastische ervaring, waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Maar nu dus Hans en Grietje, de sprookjesmusical en dat lijkt me wederom een leuke uitdaging en een bijzonder avontuur, mét bovendien een erg fijne cast! Wout en ik hebben niet alleen een gezamenlijk Ghost Rockers-verleden, we zijn ook goede vrienden en ik weet zeker dat hij een schitterende ‘Hans’ zal neerzetten. Ianthe is een ex-klasgenote van me, we zetten samen destijds onze eerste stapjes in de musicalwereld in het zevende jaar vooropleiding ‘Musical’ aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en daarna zaten we samen op school aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Mijn rol in ‘Hans en Grietje’,de Prins, is een personage dat niet voorkomt in het originele sprookje, dus ik laat me wat dat betreft compleet verrassen door wat er in het script zal staan. Spannend natuurlijk, maar ik kan niet wachten om te ontdekken wat ze voor me in petto hebben!", zo besluit een enthousiaste Matthew.

De Vlaamse versie van Hans en Grietje is te zien vanaf oktober in Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda