Hoofdrol voor Ansel Elgort in remake West Side Story

2 oktober 2018, 19:19 - Redactie
Hoofdrol voor Ansel Elgort in remake West Side Story

Ansel Elgort speelt de mannelijke hoofdrol in de nieuwe versie van West Side Story, waar Steven Spielberg momenteel aan werkt. De acteur krijgt de rol van Tony toebedeeld. De 24-jarige Elgort, bekend van The Fault in Our Stars en recent nog Baby Driver, weet nog niet wie de rol van Maria zal gaan spelen. De opnames van de film beginnen volgens Variety in de zomer van volgend jaar.

West Side Story vertelt over twee jonge mensen uit rivaliserende gangs, Tony en Maria, die verliefd op elkaar worden. De musical, die in 1957 voor het eerst werd opgevoerd op Broadway, ontving destijds zes Tony-nominaties. De film die in 1961 volgde, waarin Richard Beymer de hoofdrol speelde, won tien Oscars.

De casting voor de film zou al maandenlang duren: de producenten zouden inmiddels duizenden acteurs en dansers hebben gezien voor een rol in de nieuwe West Side Story. Het maken van een remake van West Side Story is een langgekoesterde wens van Spielberg. West Side Story werd in 1961 uitgebracht met hoofdrollen voor Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno en George Chakiris.

Bron: NU.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda