Historalia presenteert musicalspektakel 1830

7 februari 2020, 14:32 - Redactie
Historalia presenteert musicalspektakel 1830

Na de drie musicalproducties Marie-Antoinette, Albert I en Rubens, die ruim 80.000 toeschouwers trokken, is Historalia klaar om opnieuw de grenzen te verleggen met het musicalspektakel 1830 over het ontstaan van Koninkrijk België.

Het Kasteel de Merode in Westerlo en het omliggende domein vormen in augustus 2020 het kader voor deze theaterervaring, waarbij in twee aparte pop-up theaters zowel het verhaal vanuit het Belgische als het Hollandse perspectief gebracht zal worden. Het publiek, dat wordt onderverdeeld in 2 groepen, switcht voor de pauze van locatie en krijgt beide verhalen te zien. Na de pauze worden beide groepen samengevoegd en volgt de finale op een derde locatie, met de façade van het kasteel als decor.

De cast bestaat uit Lucas Van den Eynde, Nele Goossens, Michiel Demeyer, Leendert De Vis, Liesbeth Roose en Martijn Claes.

Verhaal

De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook de Belgische contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders, die onder leiding van Koning Willem I het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda