Het NJMT gaat met nieuwe tour Sneeuwwitje de Musical terug naar de kern

19 januari 2024, 09:51 - Redactie
Het NJMT gaat met nieuwe tour Sneeuwwitje de Musical terug naar de kern
Foto: Marije Slingerland Fotografie, Artwork: Marc Bos

Vanaf 16 november is de nieuwe productie Sneeuwwitje de Musical, terug naar de kern te zien in de Nederlandse theaters. Deze familiemusical (6+) is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van onder andere Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren, Alice in Wonderland de musical en Robin Hood de musical. Het NJMT maakt producties voor en door jongeren met een of meerdere professionals en is de enige jeugdtheaterschool in Nederland met een landelijke tour.

Elise Berends heeft voor deze nieuwe tour een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje en gaat daarmee terug naar de kern van het verhaal.

Een magisch en avontuurlijk sprookje over een prinses die kan spreken met dieren en bomen en een natuurlijke schoonheid bezit die van binnen lijkt te komen. Zij is de mooiste van allemaal omdat zij puur en eerlijk is. De koningin, met haar magische spiegel en een dodelijke obsessie voor haar uiterlijk, is stinkend jaloers op haar stiefdochter Sneeuwwitje. Maar is de enige weg naar die schoonheid niet de weg naar binnen toe, terug naar de kern en de natuur?

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt, zie jij alleen je spiegelbeeld of kijk jij verder dan dat? Ook wij maken onszelf steeds vaker ongelukkig door onszelf te vergelijken met anderen en alle onhaalbare ideaalplaatjes om ons heen. Durf jij terug te gaan naar de kern, de diepte in naar die ruwe edelsteen die je alleen vindt als je echt durft te graven?

Het NJMT neemt je in deze productie mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

Fantastische kostuums, ijzersterke zang, grootse ensemble nummers afgewisseld met prachtige dans zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda