Het Kerstdiner in de Kleine Willem in Enschede, een zeer vermakelijke avond

10 december 2023, 22:35 - Redactie
Het Kerstdiner in de Kleine Willem in Enschede, een zeer vermakelijke avond

Musicalweb was op 9 december aanwezig bij de première van Het Kerstdiner in De Kleine Willem in Enschede, een sfeervolle, mysterieuze en smaakvolle theaterbeleving met prachtige muziek en een goede cast. Onder het genot van een driegangendiner ben je een van de uitgenodigde gasten van Baron Frederik van Heeckeren-Aalderink (Laus Steenbeeke) van een chique kerstdiner. Als duidelijk wordt dat de reden van het kerstdiner nogal duister is, want het start met de vraag“wie gaat de baron vanavond vermoorden?” Ben je “ineens” getuige van een moordintrige.

De cast bestaat uit Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries, Christanne de Bruijn en Jip Wassenberg. Het ensemble bestaat onder meer uit Wilminks Kweek. Dit is een talent ontwikkelingstraject dat gefaciliteerd wordt door het Wilminktheater, waarin talentvolle mensen hun talent nog meer kunnen ontwikkelen en ervaring kunnen opdoen in professionele producties die het Wilminktheater produceert. Daar is Het Kerstdiner dus één van.

Het is een zeer sfeervolle aangelegenheid waarin je welkom wordt geheten in de Kleine Willem. Wanneer je de theaterzaal inloopt ben je direct onder de indruk van de sfeer, aankleding en de mooie zaal. Je neemt vervolgens plaats aan je aangewezen tafel (wanneer je met een kleiner gezelschap bent, zit je met anderen aan één tafel) en er hangt en oogt direct al een gezellige sfeer. Castleden kunnen bij je aan tafel komen zitten, nieuwsgierigheid wordt gewekt, wat gaat er gebeuren? De spelregels worden bij aanvang van deze theatervoorstelling snel duidelijk, wanneer eet je, wanneer moet je de stoel bijdraaien als je met je rug naar de zaal zit, en welke regels gelden hiervoor.

Wanneer de voorstelling wordt gestart ben je nog steeds in afwachting, welke kant gaat het op? Maar zoals we al schrijven, je bént een onderdeel, dus je bent één van de gasten tijdens Het Kerstdiner. Teveel over de inhoud vertellen, dat kan helaas niet want dan vertellen we direct de clou en dat zou erg jammer zijn. In deze voorstelling onderga je een belevenis met mooie liedjes en prachtige zang, veel humor, en vooral typische “familie problemen”.

Niet een heel diepgaand verhaal, maar wellicht wel herkenbaar voor vele families en zeker met kerst. Soms is het verhaal wat traag, maar doordat er altijd ergens wat te zien is, er wordt namelijk gebruik gemaakt van alle (beperkte) mogelijkheden die er zijn door de regisseur, is er altijd wel iets dat je aandacht trekt. Ook de choreograaf gebruikt vele mogelijkheden, waaronder tap (dat erg verassend en leuk is!) dit maakt het dat je óók echt naar een voorstelling/show bent aan het kijken, in plaats van dat je alleen naar een diner kijkt.

Een goede cast, talentvol ensemble en een 6-koppige live band maakt het een zeer aangename en sfeervolle voorstelling om naar te kijken. Opvallend was dat de hele tafel, ook tijdens de eetmomenten, (het eten was overigens erg smakelijk), praatte over de vraag “wie gaat hem nu vermoorden? Zullen we een poule inzetten?”. Ben je benieuwd hoe het verhaal nu afloopt? Ga dan kijken in de Kleine Willem in Enschede naar Het Kerstdiner. Te zien tot en met 6 januari.

Door: Ragna Wetzels

Castfoto's: Musicalweb

Scenefoto's: Willem van Walderveen

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda