Het eerste boek van Pia Douwes

6 april 2016, 10:37 - Redactie
Het eerste boek van Pia Douwes

Gisteren is in het Amsterdamse hotel Seven One Seven het eerste exemplaar van boek Augen.Blicke aus dem Barock van Pia Douwes uitgereikt aan Karin Bloemen. Frits Sissing presenteerde de uitreiking, die onder andere werd bijgewoond door Tony Neef, Stanley Burleson en Doris Baaten.

Augen.Blicke aus dem Barock is geen biografie, maar een visuele vertelling; een ode aan een grillig tijdperk dat Pia al jaren fascineert om zijn artistieke rijkdom. De interesse van Pia voor deze periode komt mede voort uit het feit dat zij is opgegroeid te midden van een familie met een voorliefde voor kunst en muziek.

Het is een fotoboek met beroemde gedichten en persoonlijke teksten in drie talen waar Pia erg trots op is. Het boek is ontstaan uit een samenwerking met de Oostenrijkse top-fotografe Simone Leonhartsberger.

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat de carrière van Pia van start ging, een carrière die haar naar alle grote theaterpodia van de wereld heeft gebracht. Pia creëerde in 1992 de titelrol in Elisabeth, een rol die zij inmiddels meer dan 1.000 keer gespeeld heeft in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. In Nederland was zij verder onder andere te zien in musicals als Les Misérables, Evita, Cabaret, Passion, We Will Rock You en Billy Elliot en deze maand is Pia in Wenen te zien in Next To Normal.

Augen.Blicke aus dem Barock is uitsluitend verkrijgbaar via de website van Pia.

boek_pia_douwes_1

boek_pia_douwes_2

Foto's: Boek: Simone Leonhartsberger - Uitreiking: Peggy de Haan

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda