Herman Brood na vijftien jaar opnieuw op de planken

28 januari 2016, 15:03 - Redactie
Herman Brood na vijftien jaar opnieuw op de planken

15 jaar na zijn dood staat Herman Brood weer op de planken in de muziektheatervoorstelling Chez Brood. De nieuwe voorstelling zal volgende donderdag (4 februari) in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk belooft het definitieve eerbetoon te worden aan de meest iconische kunstenaar en muzikant die Nederland ooit heeft gekend.

In de voorstelling neemt Stefan Rokebrand de rol van Herman Brood voor zijn rekening. 'Hij lijkt van nature enorm op mijn vader,' aldus dochter Lola Brood. In het stuk, geschreven door goede vriend Bart Chabot, worden de hits van Brood gespeeld door een liveband onder leiding van Jan Rot. De voorstelling is een humoristisch, bijzonder en persoonlijk portret van Herman Brood.

De man die we allemaal kennen als kunstenaar, muzikant en grootverbruiker maar in het stuk ook leren kennen als zoon, echtgenoot en vader. En als goeie vriend van Bart Chabot en Jules Deelder, die een belangrijke rol in het stuk hebben. Of Koos van Dijk na de recente verwikkelingen op de première aanwezig zal zijn is de vraag, maar over de voorstelling zei hij; 'dichter bij Herman kun je niet komen'.

Première
4 februari 2016
Dernière
18 juni 2016
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over Chez Brood Ander nieuws over Chez Brood
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda