Harry Potter and the Cursed Child wint recordaantal Olivier Awards

10 april 2017, 21:05 - Redactie
Harry Potter and the Cursed Child wint recordaantal Olivier Awards

Op zondagavond is in Londen Harry Potter and the Cursed Child de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Olivier Awards, de belangrijkste Britse theaterprijzen. In totaal wist Harry Potter and the Cursed Child het recordaantal van negen prijzen te winnen, in totaal was de voorstelling voor elf prijzen genomineerd.

Het toneelstuk dat sinds afgelopen jaar te zien is in het Palace Theatre, won onder andere de prijzen, beste nieuwe theaterstuk, beste regisseur (John Tiffany), beste acteur (Jamie Parker) en beste mannelijke en vrouwelijke bijrol (Noma Dumezweni en Anthony Boyle). Vanaf volgend seizoen zal het stuk ook op Broadway te zien zijn.

Groundhog Day werd gekozen tot beste nieuwe musical, andere genomineerden waren Dreamgirls, The Girls en School of Rock. Jesus Christ Superstar won in de categorie Best musical revival van Funny Girl, Show Boat en Sunset Boulevard.

Beste acteur in een musical werd Andy Karl voor zijn rol als Phil Connors in Groundhog Day, de prijs voor beste actrice in een musical werd gewonnen door Amber Riley voor haar rol als Effie White in Dreamgirls. Mannelijke bijrol in een musical werd gewonnen door Adam J Bernard voor zijn rol in Dreamgirls en Rebecca Trehaern won de categorie vrouwelijke bijrol voor haar rol in Show Boat.

De Olivier Awards, vernoemd naar Laurence Olivier, worden sinds 1976 jaarlijks door verschillende jury's uitgereikt. De prijs is de Britse versie van de Tony Award.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda