Grote musical over Tachtigjarige Oorlog volgend jaar in Heerlen

19 maart 2019, 11:03 - Redactie
Grote musical over Tachtigjarige Oorlog volgend jaar in Heerlen

Heerlen krijgt een nieuw tijdelijk theater waarin volgend jaar een grote miljoenenproductie opgevoerd zal gaan worden. Het gaat om de musical De Opstand waarin de eerste tien jaar van de Tachtigjarige Oorlog centraal staan. Dat weet de Volkskrant te melden.

Het doel van deze productie is om publiek uit heel Nederland te laten afreizen naar Zuid-Limburg. Verwacht wordt dat 1100 bezoekers per avond de musical gaan aanschouwen op een speelveld dat de grootte van een voetbalveld heeft.

Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht gaat de grootse productie regisseren en Theu Boermans heeft het script geschreven en is daarnaast artistiek adviseur. Geldschieters van deze mega productie zijn onder andere de Provincie Limburg en de gemeente Heerlen.

Ongeveer dertig Nederlandse en Belgische acteurs, zangers en dansers en een aantal figuranten gaan het verhaal vertellen over Willem van Oranje die in de zuidelijke Nederlanden in opstand kwam tegen het Spaanse Rijk.

De première van De Opstand is in oktober 2020 en zal zeker te zien zijn tot de zomer van 2021. Waar het precies plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda