Groen licht voor prequelserie van Beauty and the Beast voor Disney Plus

15 juni 2021, 22:34 - Redactie
Groen licht voor prequelserie van Beauty and the Beast voor Disney Plus

Afgelopen jaar was er het nieuws dat Disney een nieuwe serie zou gaan maken voor Disney Plus die zich af zou gaan spelen voor de gebeurtenissen in de live-action versie van Beauty and the Beast uit 2017 die weer is gebaseerd op de animatieklassieker uit 1991. De productie van deze serie voor de streamingdienst van Disney heeft nu officieel groen licht gekregen.

Op dit moment is de titel van de reeks Beauty and the Best, de serie zal een musicalserie gaan worden. Er worden in totaal 8 afleveringen gemaakt. In de serie zullen Luke Evans en Josh Gad de rollen van Gaston en LeFou gaan spelen, in de nieuwe serie heet LeFou echter Louie. Briana Middleton is aan de cast toegevoegd, zij zal de rol van Tilly gaan spelen, de stiefzus van Louie.

Het script voor de serie is geschreven door Josh Gad, samen met Adam Horowitz en Eddy Kitsis, die eerder verantwoordelijk waren voor Once Upon a Time. Alan Menken zal net als voor de Beauty and the Beast films uit 1991 en 2017 de muziek schrijven, Glenn Slater zal de teksten verzorgen voor de eerste aflevering. Liesl Tommy zal de eerste aflevering regisseren.

De opnames beginnen volgend voorjaar. Meer informatie over de cast en het moment dat de nieuwe serie te zien zal zijn volgt op een later moment.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda