Goele De Raedt en Jonas Van Geel spelen komisch duo in Les Misérables in Vlaanderen

21 februari 2023, 16:02 - Redactie
Goele De Raedt en Jonas Van Geel spelen komisch duo in Les Misérables in Vlaanderen

Goele De Raedt vervoegt de cast van Les Misérables in Vlaanderen als Madame Thénardier. Samen met Jonas Van Geel, die haar echtgenoot zal spelen, vormen zij de Thénardiers. Een herbergierskoppel met een discutabele reputatie.

In het najaar van 2023 brengt Studio 100 de succesmusical Les Misérables terug naar Vlaanderen. Het gaat om Cameron Mackintosh's spectaculaire, eigentijdse versie van Boublil en Schönbergs succesmusical Les Misérables. In de cast vinden we ook nog Ianthe Tavernier en Nordin De Moor, die deze productie tot leven zullen brengen. De Vlaamse première zal plaatsvinden op 15 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Ondertussen is het al bijna 25 jaar geleden dat deze epische musical voor het eerst in ons land te zien was in de Antwerpse stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende zowat de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Voor deze nieuwe productie van Les Misérables gaat Studio 100 een nauwe samenwerking aan met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment.

Voor deze productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse namen. Zo geeft Nordin De Moor gestalte aan inspecteur Javert en zien we Ianthe Tavernier als Eponine die mag schitteren met het beklijvende solonummer "On my own" (Heel alleen). Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers.

Goele De Raedt: "De rol van Madame Thénardier is een echte droomrol! Les Misérables is en blijft een iconische voorstelling waarin elke musicalacteur ooit een keer in wil meespelen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

Jonas Van Geel: "Meneer Thénardier spelen was iets dat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik ben ook bijzonder blij dat ik dit avontuur samen met Goele mag aangaan. Zij is zowel vocaal als qua spel een echte topper om mee samen te werken."

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda