Gerenoveerd! Met Loïs van de Ven & Pia Douwes

16 september 2022, 18:11 - Redactie

Na de eerste cabaret editie van Gerenoveerd! met Ramon Chatrer en Raoul Heertje, is het tijd voor een nieuwe editie Gerenoveerd! Deze musical editie gaat Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Dus wil jij meer leren en meekijken bij het musicalvak of ben je gewoon een groot liefhebber? Dan is dit een absolute must-see.

Even een snelle opfrisser: in het programma Gerenoveerd! kiezen jonge, veelal lokale makers/performers een inspirator uit van wie ze de fijne kneepjes van het vak willen leren en door wie ze zich willen laten inspireren. En dat levert een heerlijk leerzaam avondje uit op. Het publiek is getuige en leert meer over het genre.

De wereld van musical kennen we vaak als één die bestaat uit glitter, glamour, prachtige emotionele verhalen en hartverscheurende solo's. Maar hoe train je je stem? Wanneer begrijp je een nummer écht en hoe weet je dat vervolgens over te brengen aan je publiek? Loïs was negen jaar toen ze Pia Douwes zag spelen in de beroemde musical Elisabeth en wist meteen: dat wil ik ook! Inmiddels timmert ze hard aan de weg met haar rollen in Belle en het Beest en Wicked (Duitsland). Als geboren Bosschenaar betekent Theater aan de Parade veel voor haar. Het was dan ook een eer dat ze de allerlaatste artiest was die mocht optreden in het oude theater.

Tijdens deze avond ga je onder leiding van programmamaker Ursel Braaksma het gesprek aan over het musicalvak en zal Loïs verschillende nummers ten gehore brengen uit beroemde musicals. Pia Douwes coacht Loïs en zal vertellen over haar carrière.

Maandag 17 oktober om 20:00 uur, Podium Azijnfabriek in Den Bosch.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda