Ferry Doedens gaat het theater in met muzikale solovoorstelling

3 september 2022, 08:58 - Redactie
Ferry Doedens gaat het theater in met muzikale solovoorstelling
Foto: Jessica van der Mark

Vanaf half oktober zal Ferry Doedens te zien te zijn in het theater met zijn soloprogramma Only Ferry. Met zijn soloprogramma gaat hij een nieuwe uitdaging aan. In deze voorstelling maakt het publiek nader kennis met Ferry en krijgt een kijkje in zijn leven. De leuke, maar ook minder leuke gebeurtenissen komen langs in zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Dit aan de hand van anekdotes, persoonlijke verhalen en veel mooie liedjes.

Ferry zal begeleid worden door een live band en backing vocals onder leiding van Robert Stoop. Nummers als De Liefde van je Vrienden van Willeke Alberti, Tot Jij Mijn Liefde Voelt – een vertaling van het nummer van Adèle – en Romeo en Julius geschreven door Annie M.G. Schmidt zullen de revue passeren. Een aantal nummers wordt voor de voorstelling bewerkt om er een eigen versie van te maken. Het solodebuut van Ferry laat een nieuwe kant van hem zien; niet eerder zagen we hem zo open en kwetsbaar. Ferry: "Toen ik werd benaderd om deze show te gaan doen was ik meteen enthousiast. Ik heb natuurlijk al veel theater gedaan, maar altijd als onderdeel van een groter geheel. Deze show doe ik alleen en gaat over mijn leven. Een super mooie uitdaging, maar ook wel heel spannend, want ik stel me hiermee wel heel kwetsbaar op en zal ook dingen vertellen die nog niet eerder zo uitvoerig zijn besproken."

De voorstelling wordt geproduceerd door NDM Theaterproducties, een jong productiehuis dat zich richt op de ontwikkeling van jong talent. Door gevestigde acteurs die hun sporen hebben verdiend in de theaterwereld te laten werken met semiprofessionele acteurs en muzikanten, wordt er een nieuw inzicht gegeven aan de klassiek gerenommeerde producties. Niels de Mossenau: "Toen ik Ferry benaderde voor dit project vroeg hij mij: Waarom ik? Omdat jij een verhaal te vertellen hebt, was mijn antwoord. We willen hem letterlijk een podium bieden om zijn kant van het verhaal te belichten. We voelen ons dan ook vereerd dat Ferry dit avontuur met ons aan durft en wij hem op een andere manier mogen belichten."

Only Ferry zal in première gaan op 17 oktober in theater De Meervaart in Amsterdam en zal daarna te zien zijn in verschillende theaters door het land.

Première
17 oktober 2022
Dernière
13 november 2022
Meer over Only FerryAnder nieuws over Only Ferry
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda