Familievoorstelling Hamlet Winnaar Zapp Theaterprijs 2019

11 oktober 2019, 08:27 - Redactie
Familievoorstelling Hamlet Winnaar Zapp Theaterprijs 2019

Hamlet, de familievøørstelling van Theater Rotterdam is uitgeroepen tot beste jeugdtheatervoorstelling van het afgelopen seizoen. Door het hele land konden kinderen het afgelopen jaar stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een jury van negen jonge theaterliefhebbers de winnaar.

De kinderjury vindt het knap hoe Theater Rotterdam dit klassieke verhaal van Shakespeare naar een modern verhaal voor kinderen heeft weten te vertalen. Uit het juryrapport: "Er was heel veel te zien op het toneel: prachtige kostuums, een uitbundig decor en hele goede acteurs. Vooral de fluwelen pakken met pofbroeken en de zee waar echt op gesurfd werd heeft veel indruk gemaakt. In de liedjes op de muziek van Queen werden veel gevoelens geuit, dat was slim bedacht. Een complete voorstelling waar alles in zit: humor, zang, verhaal en emotie."

De andere genomineerden waren Cellokrijgers (Oorkaan en Cello Octet Amsterdam), De Krijtkring (De Toneelmakerij), Vadertje & Moedertje (BonteHond) en Hallo familie (Maas theater en dans).

Na succesvoorstellingen als Woef Side Story, Snorro, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig bracht regisseur Pieter Kramer afgelopen seizoen Shakespeares stuk-der-stukken in een musicalversie. Op 27 december 2019 gaat de nieuwe familievoorstelling van Theater Rotterdam in premiere: Repelsteeltje en de blinde prinses.

Première
27 december 2018
Dernière
14 april 2019
Producent
Theater Rotterdam
Meer over Hamlet Ander nieuws over Hamlet
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda