Extra matineeshow voor De Avond van de Filmmuziek

23 maart 2022, 10:01 - Redactie
Extra matineeshow voor De Avond van de Filmmuziek

De belangstelling voor De Avond van de Filmmuziek op 18 en 19 november is zo groot dat er op zondagmiddag 20 november een extra show komt. Tevens zijn Waylon en Lakshmi aan de line-up toegevoegd. Gastheer van de avond is Maestrojurylid en contrabassist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Dominic Seldis. Net zoals de voorgaande jaren vertolkt het Metropole Orkest ook dit jaar weer de mooiste filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, Ennio Morricone, Ludovico Einoudi, Alan Silvestri en John Williams. Het orkest staat onder leiding van de Britse dirigent Jules Buckley. Lebo M komt speciaal naar Amsterdam voor De Avond van de Filmmuziek.

Lebo M. is een Zuid-Afrikaanse componist en zanger. Hij is vooral bekend van zijn muziek voor The Lion King. Met een groot koor zal hij verschillende songs uit The Lion King ten gehore brengen, zoals The Circle of Life. Behalve Lebo M zullen ook Iris Hond, Tania Kross, Ellen ten Damme, Geert Chatrou en Hermine Deurloo optreden. Geert Chatrou is meervoudig wereldkampioen kunstfluiten en Hermine Deurloo is Nederlands beste mondharmonicaspeelster. Samen eren zij de Italiaanse Maestro Ennio Morricone. Waylon en Lakshmi zullen bekende James Bond klassiekers vertolken.

Nadat de eerdere concerten in 2020 en 2021 vanwege corona werden gecanceld, is de organisatie verheugd te melden dat De Avond van de Filmmuziek dit jaar op 18, 19 en dus ook op zondag 20 november zal plaatsvinden. "Het enthousiasme is overweldigend," zegt producent Ewart van der Horst van PilotStudio. "We merken dat na alle coronaellende het publiek weer zin heeft om naar een concert te gaan. En hoe fijn is het dan om onder leiding van de geniale Jules Buckley het fantastische Metropole Orkest de mooiste filmmuziek te horen spelen."

Dominic Seldis verheugt zich enorm op de avonden op 18 en 19 november, maar ook op de matinee op zondag. "Ik hoop dat er bij de matinee ook veel gezinnen met kinderen komen", vertelt Seldis opgewekt. "De muziek die gespeeld wordt is iconisch en ook kinderen zullen veel van de muziek herkennen: Harry Potter, Star Wars en James Bond. Do I need to say more?"

De definitieve line-up van De Avond van de Filmmuziek wordt later bekend gemaakt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda