EWT Theater Deurne presenteert La Cage aux Folles

25 maart 2016, 07:53 - Redactie
EWT Theater Deurne presenteert La Cage aux Folles

Goed nieuws voor het Vlaamse theaterpubliek. Liefhebbers van de extravagante komedie La Cage aux Folles kunnen deze na 30 jaar weer op een Vlaams podium zien. EWT Theater Deurne kreeg het unieke voorrecht om deze voorstelling vanaf 6 mei te mogen spelen.

Het succesvolle Franse stuk La Cage aux Folles van de hand van Jean Poiret werd ontelbare keren vertaald, verfilmd en kreeg zelfs een musicalbewerking. De rechten voor de Franse theaterkomedie werden lange tijd niet verleend aan Vlaamse theatermakers. Frank de Kaey, directeur van het EWT Theater te Deurne kreeg toch de kans om het te vertalen en voor het eerst in 30 jaar, exclusief in Vlaanderen, op de planken te zetten.

"Toen ik in september 2014 dit seizoen begon te plannen, heb ik ook nog eens een kans gewaagd en via het SACD te Brussel een aanvraag ingediend. Na vele vragen vanuit Parijs en dankzij het feit dat ik als lid van SACD en exclusief vertaler van verscheidene bekende Franse comedy-auteurs nogal wat contacten heb in Parijs, kregen we in december 2014 de exclusieve rechten voor heel Vlaanderen. Ik heb een nieuwe vertaling gemaakt op basis van het originele stuk én de hernieuwde versie uit 2009." aldus Frank de Kaey.

Verhaal

Georges en Albin zijn de eigenaars van de bekendste nightclub van de kust waar Albin ook iedere avond dé vedette van de show is. Wanneer de streng-conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter voor de eerste keer op bezoek komen, moet alles en iedereen doen alsof, wat tot de onvermijdelijke hilarische misverstanden leidt.

De cast bestaat uit Frank de Kaey, Door van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle zijn al erg enthousiast om dit stuk op de planken te brengen in het sfeervolle kamertheater te Deurne.

De première is op 6 mei, kaarten zijn verkrijgbaar op www.ewt.be.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda