Erik van Muiswinkel in de Haarlemse kerstmusical Moby Dick

28 oktober 2022, 13:32 - Redactie
Erik van Muiswinkel in de Haarlemse kerstmusical Moby Dick
Foto: Musicalweb

Erik van Muiswinkel treedt aan als kapitein Ahab in Moby Dick, de kerstmusical van Stadsschouwburg Haarlem. Vanaf 22 december speelt hij in een regie van Leopold Witte, samen met zijn dochter Emma van Muiswinkel en Club Kenau in een geheel eigen interpretatie van de walvisklassieker van Herman Melville. Een muzikale familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

“Ik verheug me er nu al op om voor het eerst professioneel met mijn dochter op de planken te staan. Het talent van haar en haar generatiegenoten is voor een ouwe rot als ik een soort levenselixer. Met jong en oud, voor jong en oud, gaan we Haarlem een heel origineel kerstverhaal cadeau geven” aldus Erik van Muiswinkel.

In 2011 speelde Erik van Muiswinkel de hoofdrol in de allereerste editie van de tweejaarlijkse kerstproductie Scrooge Haarlem. In 2019 maakte Club Kenau de kerstproductie ‘Hemels Haarlem’. Deze kerst is de cirkel rond en staan ze samen in de nieuwste kerstproductie van Stadsschouwburg Haarlem.

De musical Moby Dick wordt een spannend verhaal, met humor, met bizarre personages, met prachtige liedjes in een sprookjesachtig decor. De onzekere Ismael speelt de tweede vis van links in het kerststuk op school. Plotseling komt hij terecht in een magische wereld die verdacht veel lijkt op die van Herman Melville's Moby Dick. Hij maakt nieuwe vrienden, maar ook een vijand: de boze en verbitterde Kapitein Ahab, die op de walvis Moby Dick wil gaan jagen.

“Ik heb enorm veel zin in deze kerstmusical bomvol muziek en in de samenwerking met de Van Muiswinkels, onze eigen Club Kenau, Leopold Witte en de award winning ontwerpster Dieuweke van Reij. De hele familie kan aanschuiven bij deze vrolijke kerstdis met een vleugje magie op het menu.” aldus Edwin van Balken, directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem:

Moby Dick, de kerstmusical is vanaf 22 december te zien in Stadsschouwburg Haarlem.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda