Er komt een film van de musical Cats

schedule9 mei 2016, 12:28 - Redactie
Er komt een film van de musical Cats

De musical Cats van Andrew Lloyd Webber zal gaan verschijnen als film. Universal gaat hiervoor samenwerking met regisseur Tom Hooper die tevens de film ook zal gaan produceren. Tom Hooper regisseerde eerder onder andere Les Misérables en The King's Speech, voor laatstgenoemde ontving hij de Oscar voor beste regisseur.

Cats is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van T.S. Eliot. De eerste voorstelling van de musical vond plaats in het New London Theatre op West End op 11 mei 1981, aanstaande woensdag precies 35 jaar geleden. In oktober 1982 was Cats voor het eerst te zien op Broadway, dit was in het Winter Garden Theatre.

In Nederland was Cats voor het eerst in 1987 te zien in theater Carré. De musical werd naar Carré gehaald om het 100-jarig bestaan van het theater te vieren. In het seizoen 2006 / 2007 toerde Stage Entertainment met Cats door Nederland.

Bron: NU.nl

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda