Efteling in Concert op 22 januari 2023 naar Antwerpse Lotto Arena

24 maart 2022, 10:12 - Redactie
Efteling in Concert op 22 januari 2023 naar Antwerpse Lotto Arena

In 2022 bestaat de Efteling 70 jaar. Het attractiepark staat een sprookjesachtig jaar te wachten. Reden voor een heel bijzonder feest met een hoofdrol voor muziek. Het Metropole Orkest, Cinema In Concert en de Efteling slaan de handen in elkaar en presenteren Efteling in Concert. Een magische show vol iconische Efteling-muziek brengt de betoverende Efteling-beleving naar de concertzaal. Efteling in Concert wordt niet alleen in Nederland opgevoerd, maar strijkt op 22 januari 2023 ook neer in de Antwerpse Lotto Arena.

De Efteling mag met recht Nederlands cultureel erfgoed worden genoemd en is ook meer dan een begrip in België. Het park, de attracties en de muziek van het park zitten in het collectieve hart van de Lage Landen. Tijdens Efteling in Concert wordt een muzikale en visuele ode aan het park gebracht, waarin bezoekers worden meegenomen langs memorabele hoogtepunten uit de geschiedenis van het park. Het Metropole Orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere bezoeker op majestueuze wijze tot leven komt. Van de grootse en magische sfeer van Symbolica, tot de duistere Danse Macabre van het Spookslot en van de iconische muziek van de Indische Waterlelies tot de avontuurlijke klanken van Raveleijn, jong en oud waant zich direct in de Wereld vol Wonderen die de Efteling is. Bezoekers dromen weg bij de gedragen melodieën van Droomvlucht of worden opgezweept door de Oosterse muziek van Fata Morgana. Van muziek uit de beginjaren tot nu en van de onbekende parels tot voor eeuwig aan de Efteling verbonden werken die iedereen kan dromen. Efteling In Concert bestrijkt alle herinneringen aan het legendarische park en creëert tegelijk nieuwe.

“De imposante muziek van de Efteling brengt bij iedereen een nostalgisch gevoel naar boven”, aldus Stijn Ceelen, co-founder van Cinema In Concert. “Je waant je terug in je kindertijd en beleeft de magie van het park met dezelfde verwondering als toen. Dat gevoel is de basis van de show. ‘Efteling in Concert’ wordt een unieke muzikale én visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark. Een sprookjesachtig uitje om nooit meer te vergeten!”

“In de Efteling klinkt al sinds de opening in 1952 muziek, die heel belangrijk is voor de beleving in het park. Wie werd niet betoverd door de muzikale paddenstoelen in het Sprookjesbos?”, aldus Algemeen Directeur Fons Jurgens. “Ik ben er enorm trots op dat we juist in ons jubileumjaar samen mogen werken met het gerenommeerde Metropole Orkest voor een muzikale ode aan de Efteling. Een prachtig verjaardagscadeau waar heel veel mensen van zullen genieten!”

Efteling in Concert is 15 oktober 2022 in de Brabanthallen, 29 oktober 2022 in Rotterdam Ahoy en op 22 januari 2023 in de Lotto Arena in Antwerpen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda