Eerste voorstellingen De Boerenopstand nagenoeg uitverkocht

25 oktober 2021, 17:32 - Redactie
Eerste voorstellingen De Boerenopstand nagenoeg uitverkocht
Foto: Ron Sanders

De belangstelling voor het communityproject De Boerenopstand in Tubbergen is zo groot dat het aantal voorstellingen vanaf 12 november is uitgebreid naar twintig. Daarvan zijn al zeven voorstellingen nagenoeg uitverkocht, maakte producent Ellen Wisse afgelopen zaterdag bekend bij de eerste gezamenlijke repetitie.

De Boerenopstand (tot Tubbig en niet verder) gaat over de omstreden ruilverkaveling van 1971, die leidde tot een veldslag tussen politie en boze boeren. De emotionele nasleep ervan staat centraal in het verhaal, dat is geschreven door Laurens ten Den. In het theaterspektakel doen naast een professionele cast (Laus Steenbeeke, Aniek Venhoeven) ook amateurs uit de Tubbergse gemeenschap mee. Ze hebben een rol in het stuk, maken deel uit van het koor of spelen mee in het dertien-koppige orkest onder leiding van dirigent-arrangeur Jos Pijnappel. Daarnaast zijn veel inwoners actief achter de schermen.

“Het is een bijzondere productie, want je gaat hierdoor op een andere manier naar de geschiedenis kijken”, zegt regisseur Bruun Kuijt. “We verwachten dat het deuren openzet, zodat mensen hierover met elkaar in gesprek gaan. Dat laatste is vaak jarenlang niet gebeurd, hebben we gemerkt.”

Het gesprek kan al vooraf beginnen, want voor elke avondvoorstelling krijgt het publiek om 18:00 uur een driegangendiner geserveerd. Bij de zondagmiddagvoorstellingen, die om 15:00 uur beginnen, is het eten na afloop. De Boerenopstand wordt gespeeld in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot theater en plek biedt aan 400 toeschouwers. De eerste voorstelling vindt plaats op vrijdag 12 november. De laatste voorstelling is op zondag 21 december, de dag dat precies 50 jaar eerder de opstand uitbrak.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda